Nowa kategoria produktów Herbapolu


Już w październiku 2014r. na sklepowych półkach pojawi się nowa oferta dżemów, konfitur i powideł firmy Herbapol-Lublin S.A. Składają się na nią najbardziej lubiane przez konsumentów smaki takie jak: truskawka, wiśnia czy czarna porzeczka. 
 
Firma Herbapol-Lublin S.A budując swoją ofertę w szczególności zadbała o smak i jakość wszystkich produktów, dlatego by osiągnąć najwyższe standardy w tym zakresie sięgnęła po najlepsze odmiany polskich owoców pochodzące z Lubelszczyzny i okolic. Lubelszczyzna posiada bardzo dobre warunki glebowe i klimatyczne, które wyjątkowo sprzyjają uprawie owoców.
 
„Do produkcji naszych dżemów, konfitur i powideł wyselekcjonowane zostały bardzo smaczne typy oraz odmiany owoców, uprawiane w określonych regionach Polski, pochodzące od zaufanych dostawców.” – mówi Roman Górny, prezes zarządu spółki Herbapol-Lublin S.A.
 
Konsumenci coraz częściej chcą wiedzieć skąd pochodzą spożywane przez nich produkty żywnościowe. Coraz częściej również sami gotują i czytają listy składników, by podejmować świadome wybory stojąc przy półce sklepowej. Tłumy zainteresowanych przyciągają targi żywności oraz prezentacje lokalnych producentów. Decyzja Herbapolu o zastosowaniu konkretnych odmian i typów owoców pochodzących z określonych regionów Polski jest odpowiedzią na oczekiwania konsumentów oraz obowiązujące trendy kulturowe.
 
Kompleksowa oferta produktów składać się będzie z czterech dżemów klasycznych, niskosłodzonych o smakach: Wiśnia Nadwiślanka, Truskawka z Lubelszczyzny, Czarna Porzeczka z okolic Nałęczowa oraz Malina odmiany Polka, oferowanych w słoikach o pojemności 280 g. Herbapol zaoferuje konsumentom także konfitury o pojemności 240 g dostępne w smakach: Wiśnia Nadwiślanka, Malina Polka oraz Truskawka z Lubelszczyzny. Walorem dodatkowym jest książeczka z inspiracjami na dania z użyciem konfitur dołączona do wieczka każdego słoika z linii konfiturowej.
 
Natomiast powidła, przyrządzone w 100% ze śliwek węgierek tylko z okolic Nałęczowa przyrządzone z aż 182 g owoców na 100g gotowego produktu, można będzie kupić w słoikach o pojemności 290 g.
 
Osobną kategorią, dla osób poszukujących nowych doznań smakowych, jest linia Dżemowa Spiżarnia, czyli wybór różnorodnych specjałów dżemowych. Pochodzi ona prosto z natury, gdyż stworzona została na bazie składników wyłącznie naturalnego pochodzenia. Unikalnym produktem na rynku będzie Aksamitny Dżem Truskawkowy, mocno owocowy, ponieważ do przygotowania 100 g produktu użyto dokładnie 100 g soczystych truskawek. 
 
„Oferujemy produkt o gładkiej, aksamitnej konsystencji idealnej do smarowania pieczywa. Dzięki przetarciu owoców przez drobne sito, produkt nie zawiera drobnych pestek, co czyni go bardzo atrakcyjnym dla dzieci” - dodaje Roman Górny. 
 
Kolejne dwie odsłony Dżemowej Spiżarni Herbapolu to smaki prosto „Z Dawnego Sadu”, czyli przygotowane z tradycyjnych i lubianych przez polskich konsumentów owoców: słodkiej i soczystej czereśni oraz lekko kwaskowatego agrestu. Wszystkie produkty z linii Dżemowa Spiżarnia dostępne będą w słoikach o pojemności 240 g. 
 
Za nowymi produktami stoi silna, polska marka - Herbapol-Lublin S.A. - ciesząca się zaufaniem milionów konsumentów już od 65 lat.