Włoskie spotkania w NU Jazz Bistro na Żurawiej


Restauracja Nu Jazz Bistro znana dotychczas z kuchni fusion i muzyki na żywo zmienia swój wizerunek. Potrawy kuchni świata zastąpi klasyka kuchni włoskiej. Podczas wieczornego spotkania goście mieli okazję poznać nowe menu oraz skosztować wyśmienitego, włoskiego wina prosto z Toskanii.

W dniu 21.kwietnia 2010 roku restauracja Nu Jazz Bistro przeistoczyła się w elegancką, włoską restaurację. Kluczowym elementem nowego wystroju wnętrza jest centralnie ustawiony piec do wypieku pizzy oraz otwarta kuchnia – stanowisko live cooking, gdzie goście mogą obserwować jak powstają pizze, anti-pasti i sałaty. W sezonie letnim na zewnątrz pojawi się ogródek, gdzie w promieniach słońca będzie można delektować się smakiem wyśmienitego tiramisu i włoskiego, mocnego espresso.

Nowe menu dostępne jest dla gości od 22.kwietnia. Jednak pierwsza degustacja nowości z karty odbyła się w 21.kwietnia wieczorem. W rytmach doskonałej, włoskiej muzyki bawili się m.in. Sonia Bohosiewicz, Tomasz Karolak, Bartek Kasprzykowski, Tamara Arciuch, Robert Kozyra i Marek Kościkiewicz.

Przybyli gości mieli okazję spróbować pizzy, która stanowi główny element nowego, włoskiego menu. Jak podkreśla szef kuchni NU Jazz Bistro pizza przygotowywana na oczach gości według specjalnej receptury będzie miała najcieńsze ciasto w mieście. Nie zabraknie świeżo wyrabianych makaronów, dań z mięsem, świeżych ryb, zdrowych sałat i doskonałych deserów. Wszystko przy zachowaniu umiarkowanych cen. Bogata karta najlepszych win włoskich i nie tylko przypadnie do gustu znawcom tego trunku.

Także w muzyce zauważymy pewne zmiany – dotychczas Nu znane było z modern jazzu i bossanovy. Teraz, choć wciąż usłyszymy tam najlepszy jazz z całego świata, to z pewnością nie zabraknie włoskich rytmów.

Agencja BCMFD media communications odpowiedzialna była za organizację spotkania prasowego oraz media relations podczas uroczystego spotkania.